Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні призначили Міністра захисту довкілля та природних ресурсів

Як повідомили у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Верховна Рада призначила Романа Абрамовського Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України.
Роман Абрамовський

За відповідний проект Постанови Верховної Ради проголосували 264 народних депутата України.

Представляючи кандидата на посаду Міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що Роман Абрамовський діючий заступник Міністра енергетики та захисту довкілля. 

«Він має надзвичайно успішний досвід роботи як в бізнесі, так і в державній службі. Після наших співбесід, консультацій з Романом Романовичем було прийнято рішення, що він візьме на себе таку велику відповідальність за екологію України», - заявив очільник Уряду.

У свою чергу Роман Абрамовський, виступаючи з парламентської трибуни, наголосив, що в екологічній політиці на сьогодні дуже багато викликів, і всі ці виклики Уряду зрозумілі. 

«Я чітко знаю, що робити, щоб ліквідувати і наслідки промислового забруднення, ще багато питань в лісовому господарстві, багато питань в інфраструктурі поводження з відходами, в тому числі з радіоактивними. Ми вступили в період маловоддя, це теж неабиякий виклик, якому прийдеться дати раду. Є також питання, які стосуються рибного господарства і рибної політики. В мене є чіткий план, як зробити так, щоб рибне господарство приносило користь державі, а не окремим ділкам», - заявив Роман Абрамовський. 

Також він висловив сподівання на плідну співпрацю з Верховною Радою. «Без Парламенту ми не зможемо провести системні реформи, які у нас на порядку денному. Це і реформа ринку деревини, це і реформа рибної галузі, реформа контролю запобігання промислового забруднення, адаптації до змін клімату, реформа системи торгівлі викидами тощо», - підсумував Роман Абрамовський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ