Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні різко зросла смертність від грипу

В Україні різко зросла смертність від грипу, - ТСН.

З початку епідемічного сезону в Україні зареєстровано 25 летальних випадків від грипу, підтверджених фахівцями обласних вірусологічних лабораторій. У першій третині січня загальні показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги, однак різко збільшилася смертність.

За даними Центру грипу та ГРВІ "Українського центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України" та Держсанепідслужби України, за перший тиждень нового року у країні захворіли 123,7 тис. осіб. Із них 61,7% - діти.

Фахівцями відзначається різке збільшення темпу приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослого населення (13,9%), особливо в Донецькій (на 58,3%), Луганській (на 43,3%), Полтавській (на 42,1%), Сумській (на 53,4%) та Київській (на 27,4%) областях.

Протягом перших днів січня від грипу в Україні померли 12 чоловік. Майже всі летальні випадки зафіксовані в Одеській області. Лише один – у Києві.

Загалом від вересня минулого року в Одеській області з цієї причини померли 15 осіб, у Вінницькій – 7, Харківській – 1 та місті Києві – 2.

Серед причин смерті керівник згаданого Центру Любов Некрасова назвала штами грипу California та Н1N1 Phuket.

Днями повідомлялося, що на Рівненщині вагітна жінка та немовля захворіли на "свинячий грип". Одразу після Нового Року до міських лікарень звернулась рекордна кількість - понад 700 пацієнтів але про епідемію поки що не йдеться.

Симптоми у каліфорнійського (або "свинячого") грипу такі самі, як у звичайного – висока температура, яка тримається від трьох днів до тижня, слабкість, головний біль. Однак медики кажуть, що хвилюватися не варто, головне - вчасно звернутись до лікарів та розпочати лікування, аби не допустити ускладнень.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ