Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика  |  Надзвичайні події

В Україні розробляють Стратегію протимінної діяльності

Через збройну агресію росії проти України 174 тисячі квадратних кілометрів території України є потенційно заміновані

Фото: Depositphotos

В основі української Стратегії протимінної діяльності будуть втілені найкращі міжнародні практики.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Через збройну агресію росії проти України 174 тисячі квадратних кілометрів території України є потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами. Для консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін в контексті розмінування України Уряд спільно з українськими і міжнародними експертами працює над розробкою Стратегії протимінної діяльності.

В рамках цієї роботи протягом 3-5 жовтня у Києві відбувся семінар зацікавлених сторін зі стратегії протимінної діяльності за організації Мінекономіки спільно з Женевським міжнародним центром гуманітарного розмінування за фінансової підтримки Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (FDFA).

«Масштаби забруднення території України вибухонебезпечними предметами є безпрецедентними. У цій ситуації вирішальне значення має чітке, консолідоване і довгострокове бачення політики протимінної діяльності, засади якої будуть викладені у відповідній Стратегії. Документ включатиме інформацію про удосконалення процесу сертифікації техніки, підтримку ефективності операторів з розмінування, запобігання нещасним випадкам, допомогу постраждалим, використання інновацій у сфері розмінування, розвиток ринку приватних послуг, координацію з донорами та інші дані, які направлені на підвищення ефективності протимінної діяльності та гуманітарного розмінування», - зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу 5 жовтня.

Перший віце-прем’єр-міністр додала, що результати триденних напрацювань будуть представлені у Загребі (Хорватія) під час міжнародної донорської конференції з розмінування українських територій. Після цього до кінця листопада буде проведено всеукраїнське громадське обговорення проекту Стратегії, а до кінця року готовий документ буде подано до Національного органу з питань протимінної діяльності для подальшого прийняття.

Так, у заході взяли участь понад 50 учасників з різних країн світу – експертів, операторів протимінної діяльності тощо, зокрема, члени секторальної робочої групи з гуманітарного розмінування при Мінекономіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ