Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні сьогодні День Єднання

В Україні 16 лютого відзначають нове державне свято – День єднання.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує УНН.

Свято було впроваджене указом президента України №53/2022 від 14 лютого 2022 року. Під час святкування на всіх будинках і спорудах всіх населених пунктів України рекомендовано підняти державний прапор та додати до одягу жовто-блакитні стрічки. Також на 10 годину ранку 16 лютого 2022 року заплановано виконання Державного Гімну України. День єднання несе собою важливу мету: показати, що українці єдина нація, яка любить свою Батьківщину та рідні землі. У той час поки багато іноземних ЗМІ кажуть, що 16 лютого стане днем нападу, президент вирішив зробити його Днем єднання.

Крім цього, 15 лютого Кабінет Міністрів затвердив план заходів із відзначення Дня єднання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за ініціативи Президента Володимира Зеленського виплати військовослужбовцям Збройних сил будуть підвищені на 30% з 1 березня 2022 року.

Крім того, до 20% від початку 2022 року зросте грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії (з урахуванням вже прийнятого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого). Це передбачено в плані заходів, який Уряд схвалив на виконання Указу Президента від 14 лютого 2022 р. №53/2022 "Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства".

Серед іншого, план заходів передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації "UAразом" для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад.

Також в межах Дня єднання пройде низка заходів, у тому числі і телемарафон. Всеукраїнський телевізійний марафон до Дня єднання вийде в ефір 16 лютого з 08:00 до 10:00 та з 19:00 до 22:00. У ньому візьмуть участь усі загальнонаціональні канали.

Президент Володимир Зеленський привітав з Днем єднання та наголосив, що наш дім - Україна і захистити її можна, тільки об'єднавшись.

"Сьогодні важливий день - день єднання нас усіх. Ми різні! Різного віку, різної статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій, але об'єднує нас єдине бажання - бажання жити, жити в мирі, жити щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками", - сказав Президент.

Він наголосив, що на все це ми маємо повне право, бо ми у себе вдома, в Україні.

"І ніхто наш дім не буде так любити, як ми любимо, і ніхто, тільки ми разом зможемо наш дім захистити. З Днем єднання, синьо-жовті! З Днем єднання, Україно! Схід, захід, південь, північ - звучить тільки разом, але звучить сильно", - зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ