Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стало модно усиновлювати дітей – Володимир Лис

Начальник Служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимир Лис переконаний, що тепер в Україні стало модно усиновлювати дітей, — про це він заявив сьогодні, 22 січня 2007 року, під час засідання Львівського прес-клубу реформ на тему «Перспективи національного усиновлення». Яскравим прикладом цьому, за його словами, є Лілія Подкопаєва, переможниця Олімпійських ігор у художній гімнастиці, яка нещодавно усиновила дитину.
 Як зазначив Володимир Лис, після цього випадку подруга Лілії Подкопаєвої звернулася до Служби у справах неповнолітніх ЛОДА з приводу усиновлення дитини.
«Минулий рік був переломним у питанні національного усиновлення, оскільки був створений Держдепартамент з питань усиновлення, який сприяє розвитку усиновлення в Україні», — зазначив Володимир Лис.
За його словами, у Львівській області зараз є 2368 соціально незахищених дітей (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки), з них 860 — сироти. Підлягають усиновленню 250 дітей.
«У 2006 році було усиновлено 114 дітей, зокрема, 6 – іноземцями, 42 – внутрішньосімейними, 66 – громадянами України. Також на Львівщині створено 28 прийомних сімей, в яких виховуються 40 дітей, три будинки сімейного типу, в яких виховуються 18 дітей, — розповів Володимир Лис. — Думаю, цього року ми подвоїмо цю цифру. Для цього є всі умови. Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий виділив на Сихові 6-кімнатну квартиру для створення прийомної сім’ї».  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ