Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартував другий етап пробного перепису населення

В Україні стартував другий етап пробного перепису населення в рамках підготовки до Всеукраїнського перепису 2020 року.

Про це у Facebook повідомляє Держслужба статистики України, інформує Прямий.

“Із 14 по 23 грудня відбудеться обхід помешкань переписувачами. В пробному переписі беруть участь мешканці частини Оболонського району Києва та Пісківської ОТГ Бородянського району на Київської області”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що біля входу до будинків, куди мають прийти переписувачі буде розміщено плакати з інформацією про пробний перепис населення. Інформаційні листівки також покладуть до поштових скриньок. Також у держслужбі статистики нагадали, що в переписувача має бути посвідчення з голограмою, планшет та жилет з логотипом перепису. На вимогу мешканців переписувач має пред’явити паспорт. Учасникам пробного перепису запропонують надати відповіді переписувачу, який має заповнити переписний лист у планшеті. У Держстаті наголосили, що від учасників пробного перепису не вимагатиметься документального підтвердження відповідей, а персональні дані, отримані під час перепису, не підлягають поширенню й використовуватимуться лише у статистичних цілях у зведеному знеособленому вигляді.

Пізніше міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заявив, що уряд шукає спосіб, як заощадити кошти для проведення перепису.

За даними Держстату, станом на 1 липня 2019 року чисельність населення України скоротилася до 42,01 млн осіб, тоді як на початок року становила 42,15 млн осіб.

1 жовтня в окремих районах Донецької і Луганської областей, які окуповані Російською Федераціє почався перепис населення.

Нагадаємо, провести перепис населення планується і в окупованому Криму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ