Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

В Україні уніфікують ритуал поховання загиблих захисників

Гідний наших захисників, уніфікований ритуал поховання загиблих має бути впроваджений по всій Україні. Про це йшлося під час зустрічі, ініційованої Міністром у справах ветеранів Іриною Фріз, з представниками силових структур, фахівцями Українського інституту національної пам’яті та радником заступника Глави Адміністрації Президента Василем Павловим.

Про це інформує Урядовий портал.

«Пропоную створити робочу групу для обговорення алгоритму дій, що дозволить врегулювати питання, які пов’язані з церемоніалом поховання військовослужбовців, ветеранів. Ми маємо впровадити систему, яка передбачатиме чіткий механізм дій: від порядку оповіщення до захоронення. Це питання для нас є пріоритетним, адже я маю багато звернень як від військовослужбовців, так і від ветеранів щодо необхідності процедурного врегулювання, яке б відповідало належному вшануванню пам’яті наших воїнів», - зазначила Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

За словами співробітника Українського інституту національної пам’яті Павла Подобєда, проект церемоніалу для обговорення вже прописано. «Після його обговорення і погодження з усім зацікавленими сторонами необхідно провести репетицію ритуалу. Після офіційного затвердження мають бути розроблені роз’яснювальні відеоматеріали та методичні рекомендації», - розказав Павло Подобєд.

Також було обговорено питання щодо необхідної уніфікації військових секторів на кладовищах. В першу чергу це стосується кладовищ Дніпропетровської, Запорізької та Луганської областей, на яких було поховано військових, серед яких є й станом на сьогодні ще невпізнані.

Всі учасники зустрічі одностайно погодилися, що впроваджений ритуал має поширюватися на всіх захисників, які віддали життя, захищаючи суверенітет і незалежність України в різні часи. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ