Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні вручили зоозахисну премію волонтерам, які рятують тварин під час війни

У Києві відбулася друга Всеукраїнська зоозахисна премія. Її отримали 15 зоозахисників, які рятують життя тварин в Україні.

Про це повідомили у Всеукраїнському гуманістичному русі UAnimals, пише Суспільне. 

Серед цьогорічних переможців Всеукраїнської зоозахисної премії:

  1. власниця та керівниця найстарішого притулку для тварин Gostomel shelter Марія Вронська, яка нині опікується 700 тваринами;
  2. Віктор Шельвінський — орнітолог та засновник Центру реабілітації птахів «Вільні крила» на Львівщині, де за минулий рік на реабілітацію прийняли 300 птахів 63 видів;
  3. засновниця центру реабілітації та стерилізації тварин в Олександрії на Кіровоградщині Олена Котова, яка рятує тварин усіх видів;
  4. волонтерка з прифронтового Куп’янська на Харківщині Вікторія Кручина, яка не тільки годувала та лікувала тварин на вулицях під час окупації рідного міста, а й проводила масову стерилізацію в місті та районі.
  5. волонтерка-реабілітологиня Олеся Леонова з Дніпра, яка опікується тяжкохворими й старими котами;
  6. Тетянаа Куцуконь — власниці притулку у Борисполі, де опікуються тваринами з інвалідністю і зооагресією;
  7. Ілона Джалаганія, під опікою якої 400 собак у Сумській області, що межує з росією і потерпає від постійних обстрілів.
  8. Алісія Полиха з Києва, яка з дитинства рятує тварин усіх видів, а за час повномасштабної війни евакуювала їх із найгарячіших точок,
  9. власниця притулку в Бахмуті Марина Шажко, яка евакуювала з міста понад 160 підопічних тварин в Дніпропетровську область та продовжила зоозахисну роботу там.
  10. військовослужбовець ЗСУ Роман Остапчук, який змалку рятує тварин і на фронті на сході України врятував близько 20 собак, 7 котів, пташенят та кажана.

Спеціальними відзнаками нагородили науковця та засновника Центру порятунку хом’яків Михайла Русіна, а також ініціативну групу Free Svydovets, яка бореться за збереження екосистем гірського масиву Свидовець та цілого Карпатського регіону.

На церемонії також вшанували пам’ять іноземців, які добровільно приїхали в Україну під час повномасштабної війни, щоб рятувати людей і тварин, а згодом загинули на сході України від російських обстрілів:

Іспанка Емма Іґуаль та канадець Ентоні Ігнет були волонтерами громадської організації Road to Relief, яка опікується потребами цивільних людей на Донеччині та Херсонщині. В руки UAnimals вони передали віслюка та козу Сніжку, яких перед тим забрали у військових на Донеччині.

Арман Солдін — французький журналіст, який висвітлював війну в Україні. Від Армана UAnimals отримала відео порятунку їжака з окопу на Донеччині в квітні 2023 року. Невдовзі чоловік загинув від ворожих "градів".

Посмертні нагороди передали друзям та колегам загиблих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ