Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні з 1 жовтня водіям потрібно вмикати фари за містом

Відповідно до пункту 9.8 ПДР України, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах за межами населених пунктів обов'язково повинні бути увімкнені денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності – ближнє світло.
фото ілюстративне

Про це інформує OBOZREVATEL.

Використовувати як альтернативу габаритні ліхтарі або протитуманні фари не можна.

З настанням осені погодні умови погіршуються, а світловий день стає коротшим. Щоб ваш автомобіль був добре помітний на дорозі, не варто чекати попереджень від поліції, а краще самостійно подбати про свою безпеку та завчасно ввімкнути ДХВ або ближнє світло фар, нагадує АвтоОбоз.

Використання ДХВ або ближнього світла фар цілодобово з 1 жовтня по 1 травня на території України діє з 2013 року, коли було затверджено чергову редакцію ПДР. У разі невиконання цих вимог вас може зупинити поліція. Санкція за таке порушення відповідно до пункту 125 КоАП – попередження.

 В холодну пору року на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Відповідний обов’язок водія у період з 1 жовтня до 1 травня передбачено пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, затверджених Кабінетом міністрів 10.10.2001.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ