Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні зафіксували "індійський" дельташтам коронавірусу - Данілов

Коронавірус типу "Дельта", який уперше було виявлено в Індії, зафіксовано в Україні у двох людей, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов.
Данілов Олексій Мячеславович. Фото: УНІАН

Як заявив Данілов в інтерв'ю "ТСН", два випадки зафіксовано у матері 66 років і дитини 16 років, які нещодавно повернулися з Росії. Наразі їх госпіталізовано, їхній стан стабільний.

"У нас є чотири лабораторії, які можуть проявляти новий штам, дві приватні і дві державні, у нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ", - зазначив Данілов.

Він також не виключив, що може бути повністю зупинене сполучення з деякими країнами через "індійський" штам.

Щоб не допустити поширення цього штаму в Україні апарат РНБО зібрався на засідання. Як зазначає видання, у ньому взяли участь міністр охорони здоров’я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету ВР, вірусологи, провідні медики і науковці.

Водночас у Міністерстві закордонних справ уже рекомендують українцям утриматися від поїздок до країн, де спостерігається найбільший спалах цього штаму. Уряд України також розглядав можливість закриття кордонів із країнами, де поширюється штам «Дельта».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ