Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні захоплюють обласні держадміністрації

Почався штурм Чернівецької облдержадміністрації. Мітингувальники перебувають в будівлях Львівської, Рівненської, Івано-Франківської, Житомирської, Черкаської та Тернопільської обласних адміністрацій, пише news.bigmir.net.

ЧЕРНІВЦІ

Сьогодні, 24 січня мітингувальники виламали бічні двері Чернівецької облдержадміністрації. Приблизно 500 осіб вимагають відставки голови ОДА Михайла Папієва, підкреслюючи, що приміщення належить народу, повідомило ТСН.

До будівлі хотіли потрапити журналісти і депутати, але центральні двері закриті. Отже, вони виламали бічні двері та розбили два вікна.

В даний час штурм триває. У свою чергу, в холі ОДА стоять приблизно 20-30 бійців Внутрішніх військ і нікого не пускають.

СУМИ

На 11:00 24 січня будівлю адміністрації взято, проте чиновники не збираються переходити на бік опозиції.

Повстання на Слобожанщині. У бік Сумської облдержадміністрації рухаються люди і автоколона з гаслами "Банду геть!"

ТЕРНОПІЛЬ

Жителі Тернополя заблокували приміщення обласної держадміністрації, повідомила прес-служба партії УДАР.

Деякі депутати раді почали прийом громадян, інші заблокували приймальню голови адміністрації Валентина Хоптяна.

«Активістам, яких спочатку не впускали в будівлю, вдалося потрапити всередину» - повідомила голова тернопільського УДАРу Наталія Міхно.

За її словами, в холі мітингувальників зустріли близько двадцяти беркутівців, ще частина озброєних силовиків без розпізнавальних ознак знаходиться на поверхах.

Вона також повідомила, що, можливо, з боку правоохоронців був використаний газ.

ЧЕРКАСИ

Більше трьох сотень черкащан 23 січня мітингували в Черкасах. Лідери закликали українців підтримати столичний Майдан і поповнити його ряди.

Згідно з останніми даними телеканалу Еспресо -ТВ, активісти штурмували будівлю обласної адміністрації. Співробітників вдень евакуювали через вікна.

У будівлі Черкаської ОДА на першому поверсі вже вибиті всі вікна. Міліція з третього поверху поливає мітингувальників, які штурмують, водою. Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Мітингувальники час від часу кидають у вікна петарди, вони там вибухають.

Працівники адмінбудівлі зробили вилазки через чорний хід. Побачивши це, мітингувальники кинулися туди, працівники ОДА забігли назад і забарикадувалися.

Кілька мітингувальників залізли в кабінети, де вибиті вікна. Звідти викидають документи і палять їх. Але далі вийти з кабінетів не вирішуються.

Біля будівлі облради розпалили багаття з меблів чиновників.

ЛЬВІВ

Близько двох тисяч учасників загальноукраїнської страйку взяли штурмом Львівську ОДА з криками «Влада народу!» І «Революція!». Охоронці і міліція не змогли стримати активістів.

Голова держадміністрації Олег Сало написав заяву про звільнення. Чиновник стверджує, що до таких дії його змусили жителі області, які захопили будівлю.

На 22:00 в столиці Прикарпаття будують барикади, пункти відпочинку, прийому допомоги і готуються до завтрашнього дня.

РІВНЕ

На 16:00 за київським часом Рівненська облдержадміністрація захоплена майданівців, повідомило Громадське ТБ.

Після народного віче, рівненські активісти організованою колоною рушили в бік офісу Партії регіонів і будівлі адміністрації з гаслами "Рівне, вставай!".

Журналісти повідомляють, що активісти вже в будівлі управління і почали переговори з заступниками губернатора Олексієм Губановим та Анатолієм Ехіменко.

Сам же глава ОДА, який щойно отримав від Януковича нагороду, ще раніше взяв відпустку і перебуває за кордоном, пишуть Коментарі.

Згідно з даними на 21:00, міліція залишила будівлю Рівненської обладміністрації.

ІВАНО- ФРАНКІВСЬК

В Івано-Франківську протестуючі прорвалися в кабінет губернатора, повідомила Фіртка.

Близько 500 протестувальників прийшли під ОДА, частині з них вдалося пройти в кабінет губернатора Василя Чуднова. Вони зажадали у нього написати заяву про відставку, але він відмовився, сказавши, що зробити це його змусить тільки указ Віктора Януковича.

ЖИТОМИР

Депутати Житомирської облради не підтримали пропозицію внести до порядку денного сесії 23 січня питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні .

"Бюджет і все інше – це дуже важливі питання, але якщо почнеться війна, буде не до них", - сказав депутат Кривенко, якого цитує Житомир.info.

Прихильники Майдану намагалися взяти адміністрацію штурмом.

На 21:00 мітингувальники не йдуть з вулиць Житомира.

news.bigmir.net.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ