Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

В Україні запрацювала платформа для людей, які постраждали від сексуального насильства

В Україні запрацювала платформа для людей, які постраждали від сексуального насильства під час війни.

Проєкт “Психічне здоров’я для України” / Mental Health for Ukraine (MH4U) у партнерстві з консалтинговою агенцією One Health запустили інформаційну платформу “Далі Є” з метою допомогти людям, які пережили сексуальне насильство під час війни, знайти всю необхідну інформацію в одному місці про те, як та де можна отримати медичну, психологічну та юридичну допомогу. 

З початку повномасштабної війни ми отримали вражаючі дані про масові злочини російських окупантів на території України. Станом на липень ООН зафіксували 124 випадки сексуального насильства від початку вторгнення росії, а українські правоохоронці відкрили понад 20 кримінальних проваджень щодо сексуального насильства, вчиненого російськими військовими. Але ці цифри – лише верхівка айсберга. 

Потрапити на сайт “Далі Є” можна за цим посиланням. На сторінці покроково описано те, яким чином можна самостійно допомогти собі у такій ситуації, а також контакти надійних організацій, куди можна звернутися за медичною, психологічною та юридичною допомогою в Україні та Польщі. 

Крім даних про те, де можна отримати допомогу, проєкт MH4U також ділиться й іншою корисною інформацією у цій складній темі: що робити, якщо ви стали свідком насильства, як спілкуватися з близькою людиною, яка пройшла крізь такий досвід. У кінці сторінки можна знайти розділ з корисними матеріалами для фахівців у сфері психології, юриспруденції та журналістики: як працювати з такими клієнтами, як етично проводити інтерв’ю та писати про це. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ