Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває кампанія «16 днів активізму проти насильства»

Львів підтримує кампанію «16 днів активізму проти насильства». У її межах відбудеться ще дві події. Вже у четвер, 7 грудня, буде захід «Кава з жінками». А наступного дня, 8 грудня, організатори запрошують на вуличну акцію «КРОК за КРОКОМ». Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Як повідомили в міському управлінні соціального захисту, на заході «Кава з жінками» зустрінуться жінки, які пережили насильство. Це своєрідна зустріч-спілкування: жінки ділитимуться своєю пережитою історією насильства та розповідатимуть, як їм вдалось вийти з цієї ситуації. Розпочнеться подія у кав’ярні «Горіховий дім», що на просп. Шевченка, 9, о 9:30 год. 

Наступного дня, 8 грудня, відбудеться вулична акція «КРОК за КРОКОМ». У форматі цієї активності буде створено символічну алею, де кожен мешканець та відвідувач міста зможе пройти шляхом «постраждалої людини», дізнатись її реальну історію та про сервіси допомоги постраждалим. Загалом буде 8 зупинок з історіями, а кінцева локація – сервіси підтримки. Розпочнеться акція об 11:00 на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Нагадаємо також, що в межах кампанії «16 днів активізму проти насильства» у Львові уже відбулась низка подій. Стартували із забігу «Acting for survivors». Понад сотня учасників долучились до ініціативи і пробігли у парку ім. Івана Франка дистанцію в 1 км. У такий спосіб привернули увагу до злочинів насильства з боку військових російської федерації. Адже символічно стартував забіг в Ірпені – місті, що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну. Там учасники забігу пробігли «дорогою життя» – єдиним шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення.

Львів став одним із 15 міст України, яке підхопило естафету. Згодом її переймуть представники українських діаспор у США (Чикаго) та Словаччині.

Також відбулась акція #НЕ_ЛАМАЙ_КАЛИНУ! В її межах висадили 16 саджанців калини, що символізують жіночність. Саджанці зростатимуть на клумбі поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку.

Заходи в межах акції «16 днів активізму проти насильства» у Львові організовують управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики ЛМР, управління спорту ЛМР, UNFPA,  Фонд ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з ГО «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (EmbassyofCanadatoUkraine) та Великої Британії (BritishEmbassyKyiv). Також до організації заходів у Львові долучились ГО «Жіночі перспективи» та Фонд «Горіховий дім».

Кампанію «16 днів проти насильства» в Україні проводять щорічно з 25 листопада до 10 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ