Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відповідальність за домашнє насильство можуть посилити

​МВС України та Верховна Рада України працюють над посиленням відповідальності за вчинення домашнього насильства чи насильства за ознакою статі. Про це повідомили в МВС України.

Зокрема, ініціювали зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (законопроєкт № 8329). Це пов'язано із ратифікацією Стамбульської конвенції.

Проєкт закону ухвалили за основу 22 листопада 2023 року. Незабаром документ винесуть на розгляд нардепам для ухвалення в цілому.

Щодо статистики: 

У 2023 році Національна поліція України зареєструвала  на 20% більше, ніж у 2022 році фактів домашнього насильства. 

Упродовж лише двох місяців 2024 року в Україні зареєстровано на 56% більше кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. Спостерігається і динаміка росту серед адміністративних правопорушень — на 21% більше, ніж у 2023 році.

Тому законопроєктом № 8329 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція)» пропонується посилити відповідальність за вчинення домашнього насильства чи насильства за ознакою статі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ