Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні запровадять електронні гарантійні талони на техніку

Під час сьогоднішнього засідання Верховна рада ухвалила за основу та в цілому законопроєкт №4185 про внесення змін до Закону України “Про захист прав споживачів” щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді.
фото ілюстративне

Про це стало відомо в ході засідання парламенту.

"За" проголосували 335 парламентарів.

"Суб’єкт господарювання може надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари (паспорту або будь-якого іншого документу, що додається до товару) в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника", - вказано у законі.

Документ передбачає, що у разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті виробника в установленому ним порядку.

"На прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника і оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюється продавцем під час продажу такого товару", - вказано у проєкті закону.

На вимогу споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на техніку у паперовому вигляді.

Порядок гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів визначає Кабінет міністрів.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ