Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні запустили опитування про умови праці й гонорари ілюстраторів

Ілюстраторка Женя Олійник і аналітикиня незалежного аналітичного центру Cedos Тетяна Жерьобкіна запустили онлайн опитування для ілюстраторів, яке присвячене умовам праці у книговидавничій галузі. Про це організаторки повідомили на своїх фейсбук-сторінках.

У вступі до опитування організаторки пояснюють, що хочуть отримати більше інформації про роботу галузі, а також зрозуміти, в яких умовах працюють ілюстратори та за які гонорари, - передає Читомо.

"Знаючи скільки заробляють та як почуваються ілюстратори, які працюють з українськими книжками, маючи відповіді на ці питання у публічному доступі, ілюстратори краще розумітимуть, як працює ця галузь. Також їм буде легше вести переговори з видавцями та домовлятися про вигідніші умови роботи", – переконані Женя Олійник і Тетяна Жерьобкіна.

Опитування складається з двох частин: в першій — загальні питання про роботу ілюстраторів, у другій — питання, що стосуються конкретного книжкового проєкту. Респондентів просять розповісти щонайменше про один останній український книжковий проєкт, зроблений упродовж останніх двох років, а якщо ілюстратор часто працює з книжками, то його просять описати відразу три останні проєкти.

Опитування анонімне і триває 10-20 хвилин. У відповідях на питання, що присвячені середньому прибутку за місяць та гонорарам, пропонуються суми у доларовому еквіваленті. Усі дані, що можуть розкрити анонімність респондентів, будуть узагальнювати. Організаторки наголошують, що збирають інформацію про проєкти саме для українських видавництв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ