Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В Україні значно зменшився розмір середньої субсидії

Середній розмір грошової допомоги на оплату послуг ЖКГ в Україні скоротився на чверть. За даними Державної служби статистики, обсяг середньої субсидії у грудні 2018 року склав 713,0 грн, що на 28% менше, ніж у грудні 2017 року.

Всього допомогу від держави минулого місяця отримали 3916,8 тисяч домогосподарств, передає видання ua.news.

У листопаді ця цифра склала 3349,1 тисяч. У січні-грудні минулого року за субсидіями звернулося 7471,5 тис. домогосподарств, це на 8,9% менше, ніж у січні-грудні 2017 року. У свою чергу 6537,7 тис. оселям призначили допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому кількість видаваних субсидій скоротилася на 25,8% (порівняно з цим періодом у 2017 році).

Раніше повідомлялось, що Міністерство соціальної політики повідомило, як вплине на розмір субсидії автомобіль на єврономерах. Також в міністерстві пояснили,  за яких умов українцям можуть відмовити в отриманні субсидії. Також за словами Андрія Реви, особи, які отримують пенсію і зарплату, можуть претендувати на субсидію. А єдиний критерій для розрахунку розміру допомоги – це дохід людини.

У міністерстві уточнили, що усна відмова працівника управління соціального захисту в питанні призначення субсидії не відповідає закону.

Нагадаємо, що напередодні виборів субсідіантам роздадуть 6 млрд гривень на руки готівкою. Їх будуть розносити разом з пенсією або перераховувати на рахунки, і цими коштами можна буде розпоряджатися на свій розсуд. Відзначимо, що при затримках у виплаті субсидій українці повинні оплачувати рахунки самостійно.

Тим часом власники елітних квартир знайшли спосіб обдурити державу і шахраювати з субсидіями. У Мінсоцполітики зазначили, що сім’ї реєстрували в будинку лише мати з дитиною в декретній відпустці, а батько прописувався в іншому місці, що і призвело до махінації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ