Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні зросте абонплата за проводове радіо

"Укртелеком" з 1 травня 2018 року підвищує абонентську плату за проводове радіо на 6 грн – до 26 грн/місяць для фізосіб-абонентів. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Абонентська плата для населення за користування основною радіоточкою, а також за користування основною радіоточкою відомчого радіотрансляційного вузла проводового радіомовлення підвищується з 20 грн/місяць до 26 грн/місяць з ПДВ.

"На жаль, ми змушені переглянути тарифи, оскільки витрати на утримання мережі зростають, зокрема через подорожчання енергоресурсів. Крім цього кількість клієнтів щороку скорочується на 20%, оскільки послуга втрачає свою популярність. Ці заходи дозволять компанії утримувати радіомережу в робочому стані", – пояснив сайту "Сегодня" прес-секретар ПАТ "Укртелеком" Михайло Шуранов.

Також через відсутність попиту на деякі сервіси компанія припиняє надання низки послуг проводового радіомовлення.

Зокрема, буде припинено надання послуг з ремонту та техобслуговування приймачів ефірного радіомовлення, щодо забезпечення синхронного перекладу, а також зі звукопідсилення (озвучення в приміщенні і на відкритому просторі) за заявою користувача з 1 серпня 2018 року.

Нагадаємо, раніше "Укртелеком" відмовився від телеграм. Рішення прийнято через скорочення кількості надісланих телеграм і зношеністю обладнання, а також через відсутність його підтримки з боку виробників. У разі потреби ті, хто користувався телеграмами, можуть скористатися іншими сучасними каналами комунікацій, наприклад електронними повідомленнями, цифровим підписом та іншими.

В цілому застарілі послуги минулого століття коштують все дорожче – це, як пояснюють фахівці, пов'язано з тим, що обслуговування старого обладнання потребує серйозних витрат. Водночас сучасні послуги оператора зв'язку дозволяють слухати радіо і дивитися ТБ через інтернет.

Сьогодні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ