Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні з'явиться партія соціал-націоналістів

Сьогодні стали відомі подробиці створення соціал-націоналістичної партії. Вона буде створена на базі всеукраїнської громадської організації «Український національний союз». В основу ідеології творці нової партії обіцяють закласти три основних принципи: соціальну справедливість, авторитарний принцип управління державою, введення суворого антиімміграційного законодавства. Представники діючих націоналістичних партій не впевнені в успіху підприємства.

Про намір створити нову партію націоналістичного спрямування в суботу в Харкові заявили делегати V з'їзду всеукраїнської громадської організації «Український національний союз» (УНС). «Ми вважаємо, що всі нинішні партії націоналістичного спрямування ідейно себе вичерпали, - сказав голова УНС Віталій Кривошеєв. - Тому ми починаємо підготовку до створення нової партії на базі УНС», повідомляє Комерсант.

За словами Кривошеєва, на цей момент УНС вирішив не звертатися до існуючих націоналістичним партіям з пропозицією об'єднатися, а створити нову, «справжню партію соціал-націоналістичного спрямування».

За даними Міністерства юстиції, в Україні вже діють три партії націоналістичного спрямування: «Свобода», «Конгрес українських націоналістів» (КУН) і УНА-УНСО. «Нинішня діяльність "Свободи" обумовлена ​​політичною кон'юнктурою, а КУН та УНА-УНСО втратили організаційний потенціал для будь-яких активних дій», - вважає Кривошеєв.

За словами лідера УНС, основний потенціал нової партії - у рядових членах вже існуючих націоналістичних організацій і партій, які «хочуть бачити ідейні підходи і готові до нас приєднатися». У програмі майбутньої партії планують задекларувати три основних принципи: соціальну справедливість, авторитарний принцип управління в державній владі, введення суворого антиімміграційного законодавства. «Зараз ми готуємо документи для реєстрації партії в Мін'юсті», - повідомив Кривошеєв.

На думку народного депутата Юрія Сиротюка («Свобода»), для створення нової націоналістичної сили знадобиться багато часу і організаційних ресурсів. «Зараз в сегменті націоналістичних сил діє близько 10 партій і організацій. Але "Свобода" конкуренції не боїться, - заявив Сиротюк. - Нам знадобилося 22 роки копіткої роботи, щоб у Верховній Раді з'явилася наша фракція».

У свою чергу голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає, що нова націоналістична партія має шанси на успіх лише в тому випадку, якщо у неї з'явиться популярний лідер і потужна організаційна структура. «Щоб швидко про себе заявити, такій політичній силі знадобиться активний і популярний лідер, або цій команді необхідно буде певний час, щоб себе проявити», - упевнений Фесенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ