Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні з’явиться ще одне нове міністерство – Міністерство з питань земельних відносин

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає створення Міністерства з питань земельних відносин, що об’єднає Держкомітет із земельних ресурсів, Держкомітет лісового господарства, Державну інспекцію з контролю за використанням і охорони земель, Державну службу геодезії, картографії і кадастру. Туди ж передаються всі відповідні підприємства і організації, якими раніше займалися ці відомства.
 Крім того, у ВР зареєстровано законопроект про створення Фонду земель державної власності та управління землями державної власності. Ця структура, за задумом авторів законопроекту, куруватиме всіма державними землями і підпорядковуватиметься безпосередньо Міністерству з питань земельних відносин. До її повноважень зокрема входитиме функція організації викупу земельних ділянок для загальнодержавних суспільних потреб.
Авторами законопроектів є аграрне лобі в особі екс-віце-прем’єра з питань АПК, бютівця Івана Кириленка, екс-міністра АПК, регіонала Віктора Слаути, власника птахофабрик, бютівця Євгена Сігала, соціаліста Василя Сильченка та бютівця Михайла Зубця.
Імовірні кандидати на посади міністра та голови Фонду поки що не називаються.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ