Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Українському католицькому університеті обрали нового ректора

​В Українському католицькому університеті обрали нового ректора – ним став доктор філософії Тарас Добко, який до цього обіймав посаду першого проректора в університеті.
Тарас Добко

За відповідне рішення проголосували сенатори УКУ на засіданні Сенату 24 червня 2023 року. Про це повідомили на Facebook-сторінці УКУ.

Тарас Добко ішов на вибори ректора з програмою під назвою «Університет, який служить». За його словами, у час повномасштабної війни УКУ покликаний бути пророчим прикладом всього найкращого, чим може бути Україна. 

«Сьогодні ми живемо в борг, коштом позиченого часу, здобутого для нас нашими захисниками і захисницями. Це має бути продуктивний час, де нашим першочерговим завданням як академічної спільноти є генерувати надію – візію майбутнього нашої країни і спроможність її втілювати. Як заповів нам Патріарх Любомир Гузар: “Нам не можна і не треба втрачати надії на кращі часи. Замість того, аби зневіритися – беріться до роботи”», – зазначив новообраний ректор Українського католицького університету.

Тарас Добко наголосив, що спільнота УКУ покликана виявити лідерство у трьох основних ділянках: зцілення ран війни й відновлення/модернізація України, промоція українського порядку денного у світі та творення духовної християнської пропозиції для людини 21-го століття.

Вітаємо пана Тараса і бажаємо йому Божого благословення у його служінні! Дякуємо отцеві Богданові Праху за багаторічне служіння і провід нашої спільноти у надважкі часи. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ