Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україну доставили нову партію вакцини Pfizer

Сьогодні ЮНІСЕФ доставив в Україну 117 000 вакцини Pfizer-BioNTech від СОVID-19 у рамках нової поставки в межах глобальної ініціативи COVAX. Про це інформує пресслужба UNICEF Ukraine.
Фото UNICEF Ukraine

Загалом протягом цього і на початку наступного тижня в Україну надійде 473 850 доз вакцини Pfizer - безоплатно у рамках COVAX.

Ініціатива COVAX - результат безпрецедентної солідарності світової спільноти задля того, щоб забезпечити рівний доступ до вакцин від COVID-19 для всіх країн. Поставки тривають і до кінця 2021 року в рамках ініціативи Україна має отримати достатньо вакцин від різних виробників, щоб захистити від COVID до 20% населення. 

Усі вакцини у рамках COVAX Україна отримує безоплатно. Від імені COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

“ЮНІСЕФ вдячний партнерам і донорам, які допомагають зробити вакцинацію від COVID-19 в Україні більш доступною. Завдяки підтримці колег із ВООЗ, урядів США, ЄС, Великої Британії, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Світового Банку та інших донорів, все більше людей в Україні отримують захист від такої небезпечної інфекції, як COVID-19. Дякуємо медичним працівникам України, які невпинно борються за життя пацієнтів, і сподіваємося, що вакцинація допоможе розвантажити медичну систему - вбереже вас і ваших пацієнтів від тяжкого перебігу хвороби, ускладнень, госпіталізації, потреби у кисневій підтримці чи смерті. Будь ласка, вакцинуйтесь самі і заохочуйте робити це за першої ж можливості пацієнтів, друзів та родичів - це рятує життя”, - сказала Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. 

«Забезпечення рівного доступу до вакцин вимагає надзвичайних заходів та глобальної співпраці, і ми вдячні всім, хто підтримує COVAX, і хто зробив можливим розповсюдження вакцин проти COVID-19 за допомогою механізму COVAX. Чим більше вакцин доставляється в Україну через механізм COVAX, тим більше людей із пріоритетних груп ми можемо охопити, і тим швидше ми зможемо захистити людей від важких захворювань або смерті від COVID-19. Разом з повною новою поставкою, загальна кількість вакцин, отриманих через COVAX, становитиме 2 137 500 доз (Pfizer-BioNTech та AstraZeneca). Добре, що вакцинація в Україні набирає обертів, і вакцини дійсно рятують життя, проте вакцинація сама по собі не є гарантією проти передачі COVID-19 іншим. Тож, будь ласка, продовжуйте носити маски, тримайте фізичну дистанцію та уникайте скупчення людей, особливо у період літніх відпусток», - сказав д-р Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ та Голова Бюро ВООЗ в Україні.

Раніше в рамках COVAX Україна отримала 590 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 1 072 800 доз вакцини AstraZeneca.

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ