Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ відбувся випуск магістрів-істориків

В Українському католицькому університеті відбувся випуск магістрів історичної програми, повідомили у відділі інформації УКУ.

«Магістр – це первісно науковий титул. Причетність до науки – це абсолютний обов’язок мислити незалежно. Це дає почуття самоповаги і вдячності до alma mater». Таку думку під час урочистостей висловила історик, професор Києво-Могилянської академії Наталя Яковенко.

«Ваш університет пов’язує знання з вірою, і можливо, у цьому гострому стикові – незалежності і служіння – можна знайти спосіб поведінки і для себе. Завжди треба пам’ятати вічне гасло – Sapere aude! (зважся мислити)», – зазначила Наталя Яковенко.

Ректор Українського католицького університету о. Борис Ґудзяк привітавши студентів, наголосив: «В традиції багатьох університетів гуманітарні факультети називаються факультетами наук і мистецтв. Тривалою є дискусія – чим є історія – чи вона є наукою, дисципліною, яка відноситься до об’єктивних фактів і раціонально-критичного аналізу. Чи вона є мистецтвом, яке змальовує перспективу і позначене глибинно людським суб’єктивним пережиттям. Нехай ця дискусія триває. Бажаю, щоб вашу велику критичність, до якої готував вас цей університет, і вашу буйну творчість поєднував дух служіння. Все стане на свої місця, коли два крила вашої спеціальності – здатність раціонально, об’єктивно, критично мислити і талант творити – будуть обумовлені бажанням щиро служити», – підсумував ректор УКУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ