Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В УЄФА пояснили, чому матч «Ворскла» - «Арсенал» перенесли до Києва

В УЄФА роз'яснили причини та наслідки свого рішення перенести матч Ліги Європи «Ворскла»- «Арсенал» із Полтави до Києва. Організація у своїй офіційній заяві зазначила, що після оголошення воєнного стану в деяких областях України мала негайно оцінити його вплив на порядок проведення матчу Ліги Європи, - передає Укрінформ.

«26 листопада 2018 року було оголошено про запровадження воєнного стану в деяких областях України. У зв’язку з цим винятковим заходом УЄФА мав негайно оцінити його можливий вплив на порядок проведення матчу Ліги Європи УЄФА між командами «Ворскла» та «Арсенал" 29 листопада. Невідкладність рішення УЄФА щодо перенесення матчу до Києва пояснюється раптовістю введення воєнного стану та невизначеністю ситуації в питаннях безпеки в деяких регіонах України, особливо враховуючи надзвичайно стислі терміни для оцінки всіх можливих ризиків.

УЄФА тісно співпрацює з Федерацією футболу України задля забезпечення проведення матчу на НСК «Олімпійський» у Києві. Це рішення стосується винятково матчу «Ворскла» – «Арсенал». УЄФА також продовжує тісну співпрацю з ФФУ для вивчення всіх обставин, що стосуються проведення матчів у деяких регіонах України найближчим часом. УЄФА буде направляти експертів із питань безпеки до України для оцінки ситуації та її можливого впливу на безпеку майбутніх матчів під егідою УЄФА.

УЄФА висловлює жаль з приводу незручностей, які перенесення матчу спричинило для вболівальників ФК «Ворскла», - цитує текст заяви прес-служба Федерації футболу України.

Поєдинок 5-го туру групового етапу Ліги Європи УЄФА між футболістами полтавської «Ворскли» і лондонського «Арсенала» був перенесений до Києва з міркувань безпеки. Таке рішення прийняла робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій в зв'язку з введенням у певних регіонах України воєнного стану. Гра має відбутися на стадіоні НСК «Олімпійський» в Києві 29 листопада. Початок о 19.55 за київським часом.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ