Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Ужгороді презентували торт, який стане символом міста

Відтепер по закарпатському Ужгороду можна не тільки гуляти, але і відкусити від нього шматочок на пам'ять: у столиці Закарпаття створили солодку візитку - торт імені міста.

Кондитерське втілення Ужгорода презентували відомий український кондитер Валентин Штефаньо і завідувач кафедрою туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор.

Торт стане солодким сувеніром і родзинкою туристичного міста, як "Київський" торт став одним з символом столиці України.

Валентин Штефаньо, багаторазовий лауреат міжнародних конкурсів в Парижі, працював над тортом разом зі своєю сестрою Валентиною, яка зараз живе у Франції.

"Валентина працювала зі смаком, - розповідає кондитер. - Вона любить експериментувати з інгредієнтами, поєднувати способи їх обробки. Наприклад, смажений фундук в печеному безе - її знахідка. А варене згущене молоко - це смак, знайомий нам з дитинства. Я ж скоріше технолог . Я можу придумати як економніше, швидше і ефективніше спекти вироби, зберегти їх свіжими. У новому торті немає ніяких консервантів або емульгаторів, а всі використані продукти - лише вітчизняного походження".

Важить солодке 400 грамів, до складу торта входять печене безе з фундуком, варене згущене молоко і трохи шоколаду, яким на поверхні торта нанесено зображення греко-католицького кафедрального собору.

У продажу "Ужгород" з'явиться найближчим часом, продаватимуть його в одному з місцевих супермаркетів, на вокзалі та в кількох кав’ярнях за ціною 40 гривень.

Перша партія становитиме лише 1000 штук, але виробничих потужностей, запевняє Валентин Штефаньо, вистачить і на більшу кількість, повідомляють Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ