Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Ужгороді троє школярів захворіли на менінгіт

Три випадки захворювання на менінгококову інфекцію були виявлені наприкінці січня в одній із шкіл Ужгорода, - Лівий Берег.

Прес-служба міськради повідомляє, що фахівці відділення організації епідеміологічних досліджень Ужгородського міськрайонного філії ГУ "Закарпатський лабораторний центр МОЗ України" одразу провели в закладі комплекс протиепідемічних заходів із локалізації та ліквідації вогнища.

"Було визначено межі вогнища та коло контактних осіб, проведено бактеріологічне обстеження 92 контактних осіб по класах школи і педагогічного персоналу, 3 осіб з домашнього вогнища, проведено заключну дезінфекцію в класах та приміщеннях загального користування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у школі обмежено проведення масових заходів до 10 лютого - до завершення максимального інкубаційного періоду. Також запроваджено посилений протиепідемічний режим в класних приміщеннях - роблять вологе прибирання, багаторазове провітрювання, опромінювання бактерицидною лампою. Проводять щоденний огляд дітей.

Згідно з повідомленням, на сьогодні стан здоров'я госпіталізованих дітей задовільний. Нових випадків госпіталізації з підозрою на менінгококову інфекцію на 5 лютого 2018 року не зареєстровано. Результати бактеріологічних обстежень всіх 92 контактних по школі негативні.

"Фахівці стверджують, що ситуація, яка склалася, не є спалахом, оскільки спалахом вважається реєстрація 10 і більше випадків менінгококової інфекції", - підкреслюється в повідомленні.

Лівий Берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ