Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Японії винайшли прозорі сонячні панелі, якими можна замінити скло у вікнах

В Японії дослідники з Університету Тохоку розробили прозорі сонячні панелі, які можна встановити на вікна, або використовувати замість скла. Прозорі СЕС допоможуть ефективніше боротися зі зміною клімату.

Цього вдалося досягти завдяки взаємодії між ультратонкими матеріалами за допомогою провідного матеріалу, а саме сплаву оксиду індію та олова (ITO), повідомляє Екополітика. В матеріалі пояснили, що такий сплав безбарвний і прозорий, тому його можна використовувати для прозорих сонячних панелей.

Технологія використовує складні взаємодії між матеріалом і дизайном. Система працює завдяки покриттю ITO, ретельно підібраними тонкими металами, ізоляційного шару між ITO та парами дисульфіду вольфраму. Дослідники зазначили, що їхні прозорі панелі забезпечують більш ефективне перетворення енергії, ніж сучасні сонячні елементи на основі ITO.

Вони наголосили, що цю технологію можна використовувати у великих масштабах для створення більш ефективних і прозорих сонячних панелей. В матеріалі підкреслили, що прозорі СЕС допоможуть ефективніше боротися зі зміною клімату, зокрема знизити викиди парникових газів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ