Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Яворові преміювали юну чемпіонку світу з пауерліфтигу та її тренера

Як повідомив власкор Гал-інфо, учора, 10 жовтня, Яворівська міська рада (Львівщина) запросила в гості чемпіонку світу з пауерліфтингу Марію Полянську та її тренера з Яворівської ДЮСШ Віктора Погребінського, щоб подякувати за високі спортивні досягнення.
Чемпіонка світу з пауерліфтингу Марія Полянська

Чемпіонку та її тренера нагородили подяками й сувенірами, а також грошовими винагородами. Марії Полянській вручили - 20 тис. грн., а її тренерові – 10 тисяч гривень.

За словами лідера молодіжного руху Яворівщини Ігоря Грабовського, перемога під час нещодавнього чемпіонату світу з пауерліфтингу в Канаді 16-літньої яворівчанки Марії Полянської справила неабияке враження на громаду: люди пишаються своєю краянкою, яка заявила про Яворів на увесь світ.

Секретар міськради Ольга Созанська, яка виконує обов’язки мера додала, що важко повірити, що така тендітна, юна дівчинка присідає з вагою у 145 кілограмів.

"Опісля завоювання титулу чемпіонки світу в Канаді Марія Полянська змагалася й у Харкові, під час чемпіонату України з класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок і ветеранів. Це були наймасовіші змагання року, де представлено було – більше 400 учасників. У своїй ваговій категорії в перший же день чемпіонату Марія Полянська, 2003 року народження, завоювала перше місце. У цьому турнірі брала участь ще одна моя вихованка – 13-літня Софія Станько, яка теж у своїй ваговій категорії зійшла на першу сходинку п’єдесталу», – розповів в коментарі Гал-інфо тренер з пауерліфтингу Яворівської ДЮСШ Віктор Погребінський.

На запитання журналіста, чи представлятиме Україну Марія Полянська на чемпіонаті Європи та світу з класичного пауерліфтингу, який заплановано на 2020 рік, – Віктор Погребінський сказав, що скоріше за все – так.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ