Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ведмежий притулок Домажир запрошує на відкриття туристичного сезону

Домажир готується до відкриття нового туристичного сезону 2024, яке відбудеться 1 березня. Про це повідомили в Яворівській районній державній адміністрації.
Фото Гал-інфо

Ведмежий притулок Домажир запрошує на відкриття туристичного сезону. Притулок працюватиме з середи по суботу, з 09:00-18:00. Відвідування відбуватиметься тільки у супроводі екскурсовода за обов’язковим попереднім записом.

Станом на зараз тут проживає 28 ведмедів, яких врятували із поганих місць проживання, таких як мисливські притравлювальні станції, готелі, ресторани, цирки та приватні звіринці.

Ведмежий притулок – це не лише місце, де проживають врятовані ведмеді, а й великий освітній та відпочинковий простір. Для відвідувачів збудована зручна інфраструктура із паркінгом для автомобілів та велосипедів. На території притулку працює кафе «Мед та Ягода» з альтанками, де ви зможете скуштувати страви локальної кухні, серед яких і Яворівський пиріг, який внесли до нематеріальної культурної спадщини України.

Окрім цього, 1 березня відбудеться відкриття виставкової кімнати «Два Світи». Вони мають на меті показати жахливі умови утримання та експлуатації ведмедів у неволі на фоні контрасту – щасливих тварин у природному середовищі.

Розташований притулок за адресою с. Жорниська, вул. Ведмежий край 1. До притулку прокладений веломаршрут «В гості до ведмедів», який стартує у Львові з Високого замку та пролягає сільською територією, а в місті велоінфраструктурою. Протяжність маршруту складає 26 км. Також у 2023 році тут відкрили екологічну стежку «Мальовниче Розточчя» протяжністю 6 км.

Забронювати відвідування притулку можна за номером 067 509 3058.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ