Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Яворові "Резиденція Святого Миколая" готова прийняти тисячі діток

У місті Яворові Львівської області вже цієї неділі, 15 грудня, відчиняє двері «Резиденція Святого Миколая», яка працюватиме до 19 грудня.

Як повідомив сьогодні, 11 грудня, власкор Гал-інфо цю «Резиденцію» створено в межах VI благодійної акції «Допоможи Святому Миколаю. Подаруй дитині свято», що відбувається під егідою ГО «Молодь Яворівщини» та Яворівської міської ради.

За словами лідера молодіжного руху на Яворівщині, заступника мера Яворова Ігоря Грабовського, вже цієї неділі Святий Миколай чекає усіх слухняних діточок не лише із райцентру, а й навколишніх сіл, та батьків, щоб почути гарні віршики та історії про те які вони чемні.

Помічники Святого Миколая зроблять яскравий аквагрим на личках малечі.

«Батьки з діточками разом зі Святим Миколаєм, в ролі якого будуть найповажніші яворівські чоловіки, матимуть змогу зробити чудові родинні фото.

Ще вас чекають цікаві забави з дітворою. А ті матусі й татусі, хто зараз перебуває далеко від рідного яворового краю – на заробітках, зможуть побачити це дійство через онлайн-трансляцію. Отож, чекаємо з нетерпінням на вас, шановні юні яворівчани, з 11 год. до 18:00 год. у Народному домі міста Яворова», – каже Ігор Грабовський.

На запитання журналіста, чи «Резиденція Святого Миколая» – це єдиний захід в рамках цієї благодійної акції, – лідер молодіжного руху на Яворівщині заперечив.

З його слів, ця благодійна акція завершиться святочною академією для двох сотень діток із незаможних родин – вони одержать подарунки, які просили в листах до Святого Миколая.

«Акція розпочалася ще 1 грудня, коли активісти ГО «Молодь Яворівщини» роздавали листи дітей із малозабезпечених сімей у церквах Яворова. Кожен охочий міг взяти такого листа й благодійно купити те, чого бідна дитина прагне. Переважно діти просять одяг, а іноді – мобільні телефони. Якщо дитина з дуже бідної сім’ї, то ми звертаємося до спонсорів, які б могли купити ґаджет. Перед тим, як віддавати листи людям, ми їх переглядаємо. Якщо бажаний подарунок – дуже дорогий, то пишемо зверху, що його можна придбати за можливістю. Для того, щоб придбати подарунок у благодійників буде близько двох тижнів. Впродовж 22-28 грудня «Молодь Яворівщини» організовуватиме виїзні свята в селах, де діти отримають свої подарунки.

Цього року ми зібрали близько 200 листів. Усім людям, які взяли це прохання бідної дитини й долучаються до акції, ми подаруємо красиву іграшку на ялинку. Крім того, запросимо усіх на святковий концерт до Дня Святого Миколая», – каже Ігор Грабовський.

Коли власкор Гал-інфо поцікавився, чи знайшлася потрібна кількість благодійників, – лідер молодіжного руху на Яворівщині відповів, що дуже приємно бачити таку щиру підтримку від яворівчан. Приємно, що в Яворові є така велика кількість небайдужих людей. «Принагідно нагадую, усі, хто взяв листи, щоб допомогти Святому Миколаю, можуть приносити дарунки у пункт збору та пакування під назвою «Фабрика Святого Миколая» за адресою: м. Яворів, вулиця Лесі Українки, 30, (вхід – із боку вулиці Маковея ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ