Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

В Жовківському районі можуть звільнити 3 тисячі освітян

Голова Жовківської районної адміністрації Степан Ціолковський одним розчерком пера розпорядився долею майже 3 тисяч працівників освіти району. Він видав розпорядження про впорядкування структури райдержадміністрації, одним з пунктів якого передбачено, що відділ освіти об’єднають з відділом сім’ї, молоді та спорту. Депутатів-свободівців занепокоїло, в який спосіб планує реалізувати цей задум виконавча влада, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

На думку «Свободи», загалом, ідея хороша, адже дозволить усунути дублювання повноважень структурних підрозділів та підвищити ефективність управління. Проте, зауважили у партії, методи, які вибрало керівництво РДА для реалізації цього розпорядження, щонайменше насторожують: голова РДА вирішив спочатку ліквідувати обидва відділи, а це означає, що всі працівники автоматично будуть звільнені, оскільки трудову угоду вони укладали з керівниками тих відділів, яких тепер не існуватиме. Лише після створення нового відділу їх зможуть повторно прийняти на роботу. 

«Така кадрова політика вигідна хіба що керівнику фракції Партії регіонів в районній раді Степанові Лавріву, який зараз обіймає посаду голови районного центру зайнятості. Таким чином вдалося б значно покращити показники працевлаштування в районі. Чому голова Жовківської РДА все-таки вирішив піти шляхом ліквідації – не відомо, адже в розпорядженні голови Львівської ОДА від 29 жовтня 2012 року, яким керувався пан Ціолковський, жодного слова не сказано про ліквідацію відділів, а лише про їх реорганізацію», – йдеться в повідомленні.

Варто наголосити на тому, що у випадку ліквідації під звільнення підпадають не лише 65 працівників самого відділу освіти, а ще майже 3 тисячі працівників галузі цілого району.

«Дивно й те, що розпорядження не було оприлюднене. Тому закрадається підозра, що реалізувати цей план масового звільнення освітян РДА планувала потай від громади», – зауважили свободівці.

Вперше це питання озвучив заступник голови районної ради свободівець Богдан Юрдига на засіданні президії, яке відбулося 7 листопада. Доволі дивно виглядало те, що про такі докорінні зміни в освіті нічого не знала голова профільної комісії Ірина Кіянка, хоча це питання мало б зацікавити в першу чергу саме її.

Депутатів-свободівців занепокоїло, що звільнення такої кількості працівників призведе до соціальної напруги. Тому вони запропонували оптимальний вихід з ситуації: не ліквідовувати відділ освіти Жовківської РДА, а перейменувати його в Управління освіти, молоді та спорту, передавши йому додатково функції ліквідованого відділу сім’ї, молоді та спорту. Це дозволить убезпечити працівників освіти від звільнення та запобігти можливим спекуляціям при повторних призначеннях на посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ