Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вакцина Covishield на Львівщині закінчилася

Вакцина Covishield на Львівщині закінчилася. Про це сьогодні, 22 квітня, під час засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради розповіла епідеміологиня Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ, інформує кореспондент Гал-інфо.

Станом на 21 квітня Львівщина серед усіх областей України перебуває на другому місці. В області вакциновано 39 120 осіб.

Загалом 37 703 особи отримали щеплення індійською вакциною Covishield, 907 - китайською CoronaVac, 510 – Pfizer.

За словами Наталії Іванченко-Тімко, вакцину CoronaVac використовують для вакцинації  людей, які є маломобільними і бригада до них їздить додому. Потрібна лише одна доза для однієї людини. Також ним вакцинуватимуть вчителів, які будуть залучені до процесу проведення ЗНО. Педагогів обіцяють почати вакцинувати вже найближчого тижня. Окрім того цією вакциною дозволено також провакцинувати працівників міграційної служби та МВС.

Covishield в області закінчилася. Залишилася невелика кількість доз в окремих населених пунктах за межами Львова.

«Частину вакцину ми передали згідно з розпорядженням МОЗ для військових, а це близько 2 тис доз», - сказала Наталія Іванченко-Тімко.

Вакцину Pfizer використовують виключно для людей, які перебувають у закритих закладах інтернатного типу, геріатричних пансіонатах. Особи, які мешкають там та працівники цих закладів. Коли цей контингент буде вичерпано, тоді цією вакциною можна буде вакцинувати прикордонників та надзвичайників

Вона зазначила, що вакцинація триває і наступного тижня очікується велика поставка вакцини AstraZeneca. Є також повідомлення, що надалі буде і Pfizer у достатній кількості.

«Ми знаємо, що вакцинація  переноситься добре. Ні на Pfizer ні на CoronaVac ще не було жодного повідомлення про несприятливу подію. По вакцині Covishield реєструється  0,22% інформація про несприятливі події після імунізації. У більшості – легкі, хоча зареєстровані в Україні і 20 серйозних повідомлень», - сказала Наталія Іванченко-Тімко.

Вона додала, що найбільш вакцинована категорія – це люди віком від 20 до 39 років.

Зараз закінчується другий етап вакцинації.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ