Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вартість паркування в центрі Львова зросте до 8 грн

Сьогодні, 17 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за пілотний проект зміни тарифів на паркування в центральній частині Львова. Відповідно, депутати змінили на три місяці плату за паркування. «За» проголосувало 33 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Відтак, експеримент діятиме з 1 квітня до 1 липня і передбачає, що вартість місця на парковках, обладнаних необхідними пристроями, такими, як паркомати та шлагбауми, становитиме від 4 до 8 грн, а на парковках без шлагбауму становитиме 6 грн.

Згідно ухвали, вартість паркування на вул. Валовій, де є шлагбауми, становитиме 8 грн, а на інших парковках, де є тільки паркомати, вартість становитиме – 6 грн за 1 год.

За словами директора департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірини Кулинич, в рамках експерименту повинні відслідкувати здійснення адміністрування плати та санкцій щодо водіїв, які залишають автомобілі і не беруть відповідні талончики у паркоматах.

Ухвала також пропонує місця для здійснення службового паркування, зокрема на вул. Винниченка, вул. Хоткевича, вул. Сихівській.

Додамо, що депутати визначили ухвалою безкоштовне паркування для людей з особливими потребами – порушенням опорно-рухового апарату.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби Львівської міської ради, у Львові на сьогодні встановлений тариф на послуги з паркування транспортних засобів становить 4 грн./год. в I-й паркувальній зоні та 2 грн./год. – в II-й зоні.

Також додамо, що керівник ГО «Варта-1», депутат Львівської міської ради від фракції «Об’єднання українських патріотів - УКРОП» Ігор Зінкевич звернувся до міського голови Львова Андрія Садового щодо стану справ із побудовою в місті вкрай необхідних паркінгів. Про це 17 березня 2016 року подано депутатський запит.

"Проблема паркування у Львові є гострою через вузькі вулички старовинного міста. Просто неба офіційно визначені місця для парковок, за які міською владою визначена плата, що періодично зростає. Проте, проблема із побудовою паркінгів роками не вирішується.

«Про необхідність підземних та надземних паркінгів говорять вже давно, оскільки число автомобілів у місті щороку зростає. Однак далі розмов справа, на жаль, не йде.

Разом з тим, у ЗМІ, неодноразово з'являлась інформація про зацікавлення інвесторами у побудові паркінгів. Із огляду на це, просимо надати нам вичерпну інформацію про:

1) усі пропозиції, що надходили до міської ради щодо побудови підземних та надземних паркінгів у Львові;

2) результати усіх перемовин з потенційними інвесторами;

3) чим зумовлена відсутність паркінгів такого типу у нашому місті», - йдеться у запиті

Ігор Зінкевич: Підняв питання будівництва надземних і підземних паркінгів тому, що на сьогоднішньому засідання в міській раді планують прийняти ухвалу про підняття вартості за паркування автомобілів до 10 гривень.  Хочеться почути від А. І. Садового, чому до сих пір не побудовано жодного паркінгу?", - сказано у повідомленні УКРОПу.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ