Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вартість житла у Львові продовжує знижуватись – аналізуємо статистику

Протягом останніх місяців темпи падіння вартості житла у Львові дещо зменшились. Проте квартири в новобудовах стають дешевшими. Аналізуємо статистику і тенденції ринку.

Ринок житлової нерухомості Львова залежить від багатьох чинників, найголовнішими серед яких є купівельна спроможність громадян і загальна економічна ситуація в країні. На думку багатьох експертів, пік кризових проблем уже минув, ситуація на ринку житла стабілізувалась. Однак вартість квартир у Львові продовжує знижуватись. Давайте порівняємо ціни і проаналізуємо сьогоднішні тенденції.

Скільки коштує квартира

З початку року вартість житла у новобудовах Львова поступово зменшувалась. Станом на червень вона складає в середньому 16 тис. гривень за квадратний метр. Для порівняння ще на початку року «квадрат» коштував 17 тис. гривень. У липні 2016 року середня вартість квадратного метра теж становила 16 тис, тобто за рік ситуація залишилась стабільною.

Традиційно найдоступнішими за ціною є квартири в новобудовах в околиці Львова, особливо в Сихівському районі. Середня вартість квадратного метра тут станом на червень 2017 року складає близько 14,6 тисяч гривень. В каталозі ЛУН.ua ви знайдете перелік новобудов не лише Сихівського, а й інших районів Львова з детальним описом кожного об’єкту і контактами забудовника.

Дещо вищі ціни пропонують Шевченківський і Залізничний райони, де квадратний метр в новобудові можна придбати за 15,6 і 16,3 тисячі гривень відповідно. Третю сходинку займає Франківський район із середньою вартістю 18,7 тисяч гривень за «квадрат». Другим за вартістю житла у Львові є Личаківський район, де за квадратний метр у новому житловому комплексі доведеться заплатити в середньому 20,9 тисяч гривень. Найдорожчими є квартири в центральному Галицькому районі, квадратний метр коштує тут близько 28,7 тисяч гривень.

Загальні тенденції ринку

За словами аналітиків, найбільшим попитом у Львові користуються новобудови економ-класу. Це пояснюється їх відносно невеликою вартістю. При цьому рівень комфорту такого житла значно вищий, ніж на вторинному ринку.

Хоча вартість новобудов у центральних районах Львова є вищою, ніж на околиці, покупці частіше обирають Личаківський, Галицький, Шевченківський райони. Вони приваблюють мешканців міста розвиненою інфраструктурою, великою кількістю парків, зручним транспортним сполученням.

Аналізуючи тенденції минулого року, експерти говорять про можливе підвищення вартості квартир у новобудовах Львова вже на початку осені. Проте аналітики заспокоюють: значного і швидкого зростання цін на нові житлові комплекси вони не очікують, і жодних передумов для такого розвитку ситуації наразі немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ