Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ВАТ „Іскра” планує переорієнтуватись на нові ринки збуту через встановлення Росією квоти на ввезення українських ламп

ВАТ „Іскра” планує переорієнтуватись на нові ринки збуту. Про це „Гал-info” повідомили в прес-службі ВАТ „Іскра”.
Такі дії зумовлені встановленням Росією квоти на ввезення українських ламп. Заява «Про застосування спеціальних захисних заходів по відношенню до імпорту електричних ламп розжарювання, за виключенням ламп ультрафіолетового або інфрачервоного випромінювання, потужністю не більше 200 Вт і напругою не більше 100 В (код ТН ВЕД 8539 22 900 0) в Російську Федерацію» була подана 28.06.2004 р. Асоціацією „Російське світло” на адресу Комісії уряду Російської Федерації із захисних заходів зі зовнішньої торгівлі і митно-тарифної політики та Міністерства економічного розвитку і торгівлі РФ.
Це спеціальне розслідування лобіює холдинг ВАВС. Рішення, яке було прийнято повністю задовольняє інтереси Киргизького заводу, що входить до складу ВАВС, так як для нього виділено найбільші квоти. Первісно у заяві Асоціації «Російське світло» мова йшла не про квоти, а про мита. Проте це зачіпало інтереси найбільшого імпортера РФ — Киргизького заводу. Більше ніж півтора року проводились слухання по цій заяві. Фактично ВАТ „Іскра” очікувало цей крок російського уряду. Враховуючи, це ВАТ „Іскра” планує переорієнтуватись на інші ринки збуту. Сьогодні ми експортуємо свою продукцію у понад 25 країн світу — йдеться у повідомлені прес-служби.
Стосовно Російської Федерації зараз в Україні діють антидемпінгові заходи запровадженні з 2001 р. У контексті останніх подій „Іскра” змушена буде ініціювати їх продовження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ