Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ватерпольне «Динамо» стартує в Інтернаціональній Карпатській лізі

Найближчими вихідними, 19-го та 20-го січня, на водному майданчику басейну Alytus Sports and Recreation Center (pool) в литовському місті Алітус відбудеться перший тур прем’єрного чемпіонату Інтернаціональної Карпатської ліги водного поло 2019 року.

У новоствореній ІКЛВП змагатимуться п’ять клубів з країн Східної Європи: WPC Elektrenai Žaibas (Литва), «Динамо» Львів (Україна), LSTW Ocmer Lodz (Польща), РЦОП Mінск (Білорусь) та ŠK Hornets Košice (Словаччина). Кожна з команд буде організатором одного туру, упродовж якого команди-учасниці зіграють турнір в одне коло. При цьому кожен тур буде мати свою назву і на ньому розігруватимуться «з чистого листа» (усі команди починають з «0») почесні нагороди – командні кубки та медалі. Зокрема найближчого вікенду ми дізнаємося ім’я володаря Alytus Cup. А вже за сумою п’яти турів (кожна з команд зіграє загалом 20 матчів) визначиться переможець та призери Інтернаціональної Карпатської ліги водного поло. Тож загалом упродовж сезону ІКЛВП-2019 можна вибороти шість трофеїв.

Зауважимо, що на Alytus Cup гратимуть чотири команди – через низку причин на турнір у Литві не приїде словацький клуб ŠK Hornets Košice. Однак у кожному з наступних чотирьох турів представник Словаччини окрім чотирьох поєдинків даного турніру зіграє по одній пропущеній зустрічі стартового відтинку сезону, яка піде лише у залік ІКЛВП.

Як і в чемпіонаті Суперліги України, в матчах ІКЛВП не буде нічиїх – коли ігровий час не визначить переможця, команди пробиватимуть серію післяматчевих пенальті. Очки нараховуються наступним чином: виграш в ігровий час – 3 очки; виграш у серії пенальті – 2 очки; програш у серії пенальті – 1 очко; програш в ігровий час – 0 очок.

Якщо у двох або кількох команд за підсумками матчів одного турніру/туру або чемпіонату загалом буде однакова кількість набраних очок, то вище місце займає команда, що має кращі показники в очних поєдинках – набрані очки, різниця закинутих і пропущених м’ячів, більша кількість закинутих м’ячів, жеребкування.

Команду львівського «Динамо» для участі в ІКЛВП сформовано з прицілом на майбутнє. Тому її кістяк склали молоді гравці нашого клубу, що в Суперлізі виступають за команду Львівського училища фізичної культури, до яких додалися троє ватерполістів з першої команди – голкіпер Костянтин Нікольський, захисник Юрій Мамєтьєв та стовп Володимир Войтенко. Загалом у заявці «Динамо» 15 гравців (у матчі грає 13 чоловік):

воротарі – Костянтин Нікольський (1997), Нестор Бабський (2000);

захисники – Юрій Мамєтьєв (1987), Роман Грищук (1996), Ігор Кечеджи (2001), Ігор Якубець (2002);

рухливі нападники – Олександр Дядюра (1988), Костянтин Алєксєєв (2001), Максим Осика (2001), Михайло Лісовий (2000), Антон Погосян (2000), Владислав Панченяк (2002), Віталій Степанюк (2002);

стовпи – Володимир Войтенко (1989), Орест Джура (2000);

тренер – Юрій Сидорович, Олексій Шведов.

До Алітуса делегація ВК «Динамо», у складі якої буде також арбітр національної категорії Віктор Момот, відправиться на клубному автобусі вранці у п’ятницю, 18-го січня. Цього ж дня о 19:00 (місцевий час співпадає з київським) наша команда проведе офіційне тренування на водному майданчику басейну Alytus Sports and Recreation Center (pool). Мешкатимуть динамівці у Hotel Senas Namas, що знаходиться у 2 км від місця проведення матчів. Разом з львів’янами у цьому ж готелі поселиться й польська команда LSTW Ocmer Lodz.

Додамо, що під час туру в Алітусі відбудеться зустріч представників команд-учасниць, під час якої буде визначено дати і місце проведення наступних турів.

ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНА КАРПАТСЬКА ЛІГА ВОДНОГО ПОЛО – 2019

Перший тур – ALYTUS CUP

18 – 20 січня. Алітус (Литва). Alytus Sports and Recreation Center (pool)

СКЛАД УЧАСНИКІВ

WPC Elektrenai Žaibas (Литва)

«Динамо» Львів (Україна)

LSTW Ocmer Lodz (Польща)

РЦОП Mінск (Білорусь)

РОЗКЛАД ОФІЦІЙНИХ ТРЕНУВАНЬ

18 січня (п’ятниця)

19:00. РЦОП Mінск (Білорусь) та «Динамо» Львів (Україна)

20:00. WPC Elektrenai Žaibas (Литва) та LSTW Ocmer Lodz (Польща)

КАЛЕНДАР МАТЧІВ

19 січня (субота)

10:00. РЦОП Mінск (Білорусь) – «Динамо» Львів (Україна)

11:30. WPC Elektrenai Žaibas (Литва) – LSTW Ocmer Lodz (Польща)

18:00. «Динамо» Львів (Україна) – LSTW Ocmer Lodz (Польща)

19:30. WPC Elektrenai Žaibas (Литва) – РЦОП Mінск (Білорусь)

20 січня (неділя)

10:00. LSTW Ocmer Lodz (Польща) – РЦОП Mінск (Білорусь)

11:30. WPC Elektrenai Žaibas (Литва) – «Динамо» Львів (Україна)

ВК «Динамо»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ