Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Важливо, щоб росія кожного тижня бачила підтримку України - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що важливо, щоб кожного тижня Росія бачила нову міжнародну активність на підтримку України й нормального життя.
Фото: Володимир Зеленський

Про це Володимир Зеленський сказав під час звернення 12 серпня.

"Дуже важливо, щоб кожного тижня Росія бачила нову міжнародну активність на підтримку України й нормального життя. Сьогодні я хочу особливо подякувати кільком країнам, які цього тижня зробили нові кроки для більшої безпеки, більшого захисту наших людей. Передусім — Німеччині", — сказав Зеленський.

За його словами, дві установки Patriot, які Німеччина передала Україні — це вагомо.

"Кожне суттєве посилення нашої ППО – це тисячі врятованих життів людей і реальне наближення повноцінного повітряного щита для України. Кожне наше місто, кожне село мають бути захищені. Це стане основою загальноєвропейського повітряного щита. Коли російський терор програє в Україні – вся Європа переможе", — наголосив президент.

Також Зеленський нагадав, що на цьому тижні Нідерланди надали Україні мобільні комплекси медичної підтримки.

"Цього тижня наші прикордонники отримали мобільні комплекси медичної підтримки від Нідерландів. Нідерланди взагалі – серед лідерів в оборонній співпраці з Україною, у політичній взаємодії. Реально захищають життя. І гуманітарний вимір теж змістовний", — сказав глава держави.

Володимир Зеленський поінформував, що Азербайджан наразі готовий надати новий пакет гуманітарної підтримки, зокрема й обладнання для розмінування.

"Україна потребує й техніки від партнерів, і дуже важливо – створення виробничої бази в Україні, щоб ми могли очистити нашу землю від російських мін. І це завдання треба виконати не за десятиліття, а за роки", — наголосив президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ