Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Велогонщик Альберто Контадор оголосив про завершення кар'єри

Найтитулованіший велогонщик сучасності іспанець Альберто Контадор оголосив, що завершить кар'єру після виступу на останньому Гранд-турі цього сезону "Вуельті". Про це 34-річний спортсмен розповів у відеозверненні на своїй сторінці в Instagram.

"Я хотів би повідомити про дві речі. По-перше, наступного тижня я візьму старт на "Вуельті", а по-друге, це буде моя остання гонка як професійного велогонщика, - сказав Контадор. - Я кажу про це без печалі, це обдумане рішення. І я не думаю, що можна попрощатися краще, ніж проїхавши гонку в рідній країні, тому я з нетерпінням очікую її початку".

"Вуельта Іспанії" пройде з 19 серпня по 10 вересня.

Контадор є дворазовим переможцем "Тур де Франс" і "Джиро д'Італія", триразовим - "Вуельти Іспанії". При цьому його остання перемога на "Великій петлі" датується 2009 роком - титулу, завойованого на "Турі" 2010 року, Контадора позбавили через допінговий скандал. На останньому "Тур де Франс" іспанця вважався одним з фаворитів, але кілька серйозних падінь не дозволили йому втрутитися в боротьбу за жовту майку, він став дев'ятим у генеральній класифікації.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ