Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Велика Британія запровадила санкції проти глави рпц кіріла

Велика Британія сьогодні оголосила про нову хвилю санкцій за "варварське поводження з дітьми в Україні" щодо росіян, пов'язаних із примусовими вивезенням та усиновленнями дітей. Нові санкції також торкнулися глави рпц кіріла,
патріарх кіріл

Про це інформує УНН із посиланням на заяву британського МЗС.

"Російська уповноважена з прав дитини Марія львова-бєлова потрапила під санкції за примусове вивезення та усиновлення українських дітей; патріарх кірілл, глава російської православної церкви, також потрапив під санкції за свою явну підтримку російської військової агресії в Україні", - повідомили у дипвідомстві.

За даними офісу, львова-бєлова сприяла насильницькому вивезенню 2 000 українських дітей з Луганської та Донецької областей та організувала нову політику щодо сприяння їхньому примусовому усиновленню в росії.

Так, кіріл потрапив під санкції за підтримку та схвалення путінської війни.

Повідомляється, що у четвер санкції також було введено проти союзників путіна, воєначальників та торговців зброєю з рф та М'янми.

Водночас сергій савостьянов, депутат московської міської думи та член путінської політичної еліти, зазнав санкцій за публічну підтримку війни путіна в Україні.

Також олексій ісайкін, президент і член ради директорів групи компаній "Волга-Днепр", російської транспортної компанії, яка за контрактом із російським урядом створює повітряні мости для перевезення важливих вантажів, потрапив під санкції.

Чотири полковники з 64-ї окремої мотострілецької бригади - підрозділи, які відомі тим, що чинили звірства в Бучі, - також зазнали санкцій за роль бригади в Україні.

Члени так званого "комітету порятунку миру та порядку" - організації, що співпрацює з російською армією для підтримки окупації Херсонської області, також зазнали санкцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ