Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Велика оцифровізація: У Львові оцифрують 150 000 аркушів одного з архівних фондів

Фонд 2 магістрату королівського столичного міста Львова вдасться оцифрувати завдяки співпраці з міжнародною організацією ALIPH.

Про це повідомив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

«Це саме той фонд, який зберігає інформацію про центральну забудову міста і є дуже популярним серед архітекторів, які відновлюють пам'ятки архітектури. Для цього фонд забезпечує два робочі автоматизовані місця в архіві та оплачує роботу підрядників, які підсилять команду архіву з метою пришвидшення оцифрування документів. Вітаю команду архіву з якісною роботою з донорами та дякую фонду ALIPH», – зазначив Олександр Кулепін.

Як розповіли в державному архів Львівської області фонд 2 налічує документи 1919-1939 років, зокрема креслення будинків, які в цей період будували, перебудовували чи реставрували.

«Створені, завдяки співпраці з ALIPH, робочі місця будуть необхідною комп'ютерною технікою та книжковим сканером початкового рівня, що суттєво прискорить процес оцифрування. Цей фонд вміщає 74 тисячі справ, які потребують негайного збереження і є найбільш затребуваними для проведення сучасних реставраційних робіт. Надалі вони будуть в доступі на офіційному цифровому ресурсі ДАЛО», – резюмували у держархіві.

Додамо, загальна сума реалізації проєкту становитиме майже 27 тисяч доларів, котрі виділила міжнародна організація ALIPH Foundation.

Нагадаємо, у квітні Львівський обласний архів отримав від ALIPH Foundation спеціальні матеріали для реставрації та зберігання документів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ