Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Велика реставрація" допоможе зробити культурні об'єкти ресурсом розвитку України

Проєкт "Велика реставрація" допоможе перетворити об'єкти матеріальної та нематеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України. Про це інформує пресслужба Міністерства культури та інформаційної політки.
Фото Міністерство культури та інформаційної політки

На цьому наголосила заступниця Міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк під час IV Міжнародного форуму "Креативна Україна".

Розпочався другий день міжнародного форуму “Креативна Україна”

«Перше завдання – це перетворення культури в основний ресурс розвитку України, це збереження і відтворення матеріальної та нематеріальної культурної спадщини як умова добробуту соціуму. Які механізми тут є? Перший та найважливіший - це ідея, пов'язана із взаємодією державних органів влади, бізнесу та громадського суспільства. Чинні форми є предметом для обговорення. Ми маємо знайти нові сенси або вдосконалити те, що на сьогодні є», – сказала Лариса Петасюк.

На її думку, у цьому контексті система державно-приватного партнерства набуває особливого значення, адже це довгострокові відносини, які визначають основну мету, спільну дію задля збереження об'єктів культурної спадщини. «На сьогодні є два види - це договірне партнерство та інституційне. Інституційне партнерство в цьому випадку є на часі», - додала заступник Міністра.

Посадовець нагадала, що Президент України 18 серпня підписав Указ “Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму”, що має на меті сприяння розвитку культурного потенціалу України, збереження, популяризацію та ефективне використання національного культурного надбання, створення умов для туристичної привабливості об’єктів культурної спадщини, підтримку креативної економіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ