Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Венедіктова повідомила представникам РЄ, що гарантія незалежності прокурорів під загрозою

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з представниками Ради Європи.
Ірина Венедіктова

Генпокурор обговорила з представниками Ради Європи низку проблемних питань, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОГП.

“За її словами, гарантія незалежності прокурорів опинилась під загрозою, у зв’язку із дискримінаційними положеннями щодо оплати праці прокурорів, зазначеними у проєкті Закону України „Про Державний бюджет України на 2021 рік“. Представники Офісу Ради Європи в Україні висловили своє занепокоєння з цього приводу”, — інформують в ОГП.

За даними пресслужби, Генпрокурор також нагадала, що розпочався конкурс на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Головне завдання для всіх — щоб він був прозорим, чесним і легітимним.

Вона також повідомила гостям, що вперше було затверджено Стратегію розвитку прокуратури. — план дій на 3 роки, який під час стратсесії розробляли самі прокурори під модеруванням міжнародних партнерів. Також Ірина Венедіктова поінформувала їх про перебіг атестації прокурорів.

“Не дивлячись на пандемію та завдяки допомозі наших міжнародних партнерів нам вдалося завершити атестацію обласних прокуратур та одномоментно їх запустити. При цьому жодні процеси не зупинялись і ніхто не відчув незручностей. Таким чином зараз працюють 26 обласних прокуратур і 4 спеціалізовані у військовій та оборонній сферах у регіонах, минулого тижня їхні керівники звітували про перший місяць своєї діяльності. Нині розпочалася атестація прокурорів місцевих прокуратур і велика кількість прокурорів виявила бажання взяти у ній участь”, — зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ