Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Венедіктова заявила про повідомлення підозри нардепу за "кнопкодавство"

Офіс Генерального прокурора (ОГП) повідомив про першу підозру щодо народного депутата за підозрою у неперсональному голосуванні.
Фото УНН

Про це Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосувань замість іншого народного депутата. Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України", - повідомила Венедіктова.

В ОГП зазначають, що "нардеп під час розгляду поправок до законопроекту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги".

Повідомляється, що народного депутата викликали до Офісу Генпрокурора на 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак, той не з’явився та про причини неявки не повідомляється.

Додамо, як стало відомо з поінформованих джерел, повідомлено про підозру члену депутатської групи "Довіра" Владіславу Поляку.

У Верховній Раді України можуть повторно ініціювати законопроект зі змінами до Конституції України, які передбачатимуть позбавлення повноважень народного депутата за неперсональне голосування.

Раніше голова ВР Дмитро Разумков повідомляв, що для боротьби з імовірним “кнопкодавством” в парламенті планують встановити додаткові камери, зменшити можливість для “голосування зі зручних позицій”, а також створити більш жорсткий закон, який би регламентував неперсональне голосування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ