Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада підтримала законопроєкт про регіональну політику

У вівторок, 1 червня, Верховна Рада на пленарному засіданні ухвалила в першому читанні проєкт закону № 5323 про внесення змін до Закону України "Про засади державної регіональної політики".
Верховна рада України

Про це стало відомо в ході засідання ВРУ.

За відповідне рішення проголосували 247 нардепів.

"Нова система адмінтерустрою є дуже важливим кроком для планування та реалізації оновленої державної регіональної політики. Проєктом закону передбачене комплексне удосконалення механізмів реалізації державної регіональної політики, зміна правових, організаційних, фінансових та інших механізмів реалізації проєктів у регіонах", - сказав заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукерія, представляючи законопроєкт у парламенті.

Зокрема, з його слів, законопроєкт спрямований на вирішення декількох ключових проблем.

"Перше – на сьогодні в Україні відсутня єдина система стратегічного планування, а стратегічні документи громад базового рівня не узгоджуються між собою. Тому законопроєктом пропонується запровадити трирівневу систему стратегічного планування на рівні держави, регіону і кожної громади", - зазначив заступник міністра.

Друга проблема, з його слів – це суттєві диспропорції у розвитку регіонів.

"Тому, відповідним законопроєкт пропонується розробка регіональних програм та підтримка територій, які мають однакові соціально-економічні показники", - повідомив Лукерія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ