Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна рада попередньо схвалила закон про "тисячу від Зеленського"

Верховна Рада підтримала в першому читанні та за основу законопроект, яким врегульовується ініціатива про виділення тисячі гривень вакцинованим громадянам.
Верховна рада України

Про це інформує Суспільне.

Загалом проєкт закону "Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2)" на засіданні 18 листопада підтримали 259 народних обранців.

Серед іншого законопроєкт передбачає старт програми заохочень для вакцинованих громадян та найбільш постраждалих від пандемії галузей бізнесу. На неї має бути виділено 6 мільярдів гривень – 3 мільярди до кінця року та ще 3 на початку 2022-го.

"Відновлення роботи суб'єктів господарювання у період послаблення карантинних заходів та виходу з карантину потребує підтримки та вжиття відповідних заходів реагування з боку держави з метою стимулювання та поліпшення умов діяльності таких суб'єктів, а також заохочення суб'єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації проти коронавірусної хвороби (COVID-19)", – зазначають у пояснювальній записці автори документу.

Відтак законопроєкт покликаний забезпечити соціальну підтримку застрахованих осіб на тлі запровадження у регіонах обмежувальних протиепідемічних заходів, забезпечити державну підтримку для суб'єктів малого і середнього підприємництва, а також стимулювати підприємців та найманих працівників до вакцинації проти COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ