Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада проголосувала за арешт Добкіна

Верховна Рада проголосувала за притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна, - ВВС Україна.

За притягнення до кримінальної відповідальності пана Добкіна проголосували 282 депутатів парламенту. 250 депутатів підтримали його затримання, 242 депутатів проголосували за арешт.

"Їхня (ГПУ. - Ред.) головна задача - посадити мене в СІЗО і поставити галочку, що вони мають чергову перемогу. Якщо така моя доля, я цього не боюся, я цей шлях пройду. Там сидять люди, несправедливо засуджені, які нічим не гірші, а навіть кращі за тих, хто їх засуджував", - сказав пан Добкін з трибуни.

Юрій Луценко після голосування викликав Михайла Добкіна до Генпрокуратури на 14:00 у п'ятницю.

У розмові з журналістами, Михайло Добкін запевнив, що не збирається на лікарняний і ковдру в клітинку на розгляд його справи брати не буде.

Депутат заявив, що його обрали жертвою і для нього "це велика честь". Він пообіцяв повернутися до сесійної зали Верховної Ради з новою командою, щоб розвивати країну.

Раніше пан Добкін сам закликав парламент проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності.

Напередодні регламентний комітет Ради постановив, що подання ГПУ щодо надання згоди на ‎арешт пана Добкіна законне, але недостатньо вмотивоване.

На засіданні генпрокурор Юрій Луценко пояснив необхідність арешту Добкіна тим, що депутат ‎може чинити тиск на свідків і впливати на хід слідства, в тому числі шляхом знищення документів, а ‎також він може виїхати за межі України.‎

Михайла Добкіна підозрюють у зловживанні владою і шахрайстві для заволодіння ‎земельною ділянкою площею у 78 га у Харкові.‎

Раніше цього тижня парламент дав згоду на зняття недоторканності з трьох депутатів - Розенблата, Полякова і Довгого, - однак не проголосував за те, щоб правоохоронці могли їх арештувати.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ