Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада ратифікувала Угоду про закупівлю 55 французьких гелікоптерів

Верховна Рада ратифікувала Угоду між Урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. Про це повідомив Урядовий портал.

За відповідний законопроект №0189 проголосували 227 народних депутатів.

Угода була підписана між Урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту 29 травня у Парижі.

Документ підписали від імені Уряду України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан.

Міністр внутрішніх справ відзначив, що сума угоди між Францією та Україною складає 551 млн євро. Ці кошти Україна отримає через спеціальне запозичення під 4,25% річних від Державного казначейства Франції та консорціуму французьких банків.

«Ми отримуємо по дуже хороших цінах практично одномоментно за три з половиною роки цілий пул гелікоптерів, які забезпечать нову систему безпеки країни», - наголосив Арсен Аваков.

Міністр підкреслив, що нові гелікоптери допоможуть вирішити питання санітарної авіації, будуть евакуювати людей у горах, під час пожеж та повеней. Крім того, спеціальні 10-тонні гелікоптери залучатимуть до гасіння пожеж.

Державний секретар МВС Олексій Тахтай зазначив, що мета цього проекту - створення однієї із кращих служб безпеки та оперативної допомоги для населення.

«Серед основних завдань нової єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту: порятунок та громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону, безпека на дорогах. За умовами контракту Україна отримає 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125», - сказав Олексій Тахтай.

Він наголосив, що фахівцями Міністерства із залученням фахівців льотної справи всіх без виключення відомств системи в результаті ретельного відбору визнано найефективнішою продукцію лідера серед виробників вертольотів у світі AIRBUS HELICOPTERS, в першу чергу за критерієм «ціна-якість». Кожен гвинтокрил буде обладнаний відповідно до вимог і потреб підрозділів МВС.

Державний секретар МВС зазначив, що, окрім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічне супроводження – сервісне обслуговування, інструкторів та техніків. А також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі будуть самі навчати персонал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ