Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада розблокувала підписання “ресурсного” закону

Верховна Рада відхилила усі проєкти постанов, які пропонували скасувати рішення парламенту від 30 листопада про ухвалення у другому читанні та в цілому проекту закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” (№ 5600), який ще називають "ресурсним".
Верховна рада України

Про це інформує УНН.

Усього було відхилено 24 проекти постанов, з них 14 проектів були відхилені минулого пленарного тижня, а ще 10 - на сьогоднішньому засіданні.

Усі постанови були подані нардепами від фракцій “Батьківщина” та “Європейська Солідарність”. Вони аргументували подання проектів постанов тим, що закон був ухвалений з грубими порушеннями, розгляд поправок до нього здійснювався з порушенням Регламенту ВР і загалом нардепи фактично проголосували за невідомий їм законопроект.

Неухвалення цих проєктів постанов розблоковує можливість підписання законопроекту 5600 спочатку головою ВР, а потім і Президентом України.

Верховна Рада 30 листопада ухвалила закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” (№ 5600).

Автори вважають, що документ удосконалює низку положень Податкового кодексу, що стосуються питань податкового адміністрування, податку на прибуток підприємств, ПДФО, ПДВ, акцизного й екологічного податків, рентної плати, плати за землю, умов перебування на спрощеній системі оподаткування.

За розрахунками Мінфіну, ухвалення та реалізація положень закону сприятимуть додатковим надходженням до бюджетів у розмірі близько 50 млрд грн на рік.

Представники опозиції вважають, що документ спрямований на латання дірок у бюджеті шляхом збирання додаткових податків з населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ