Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада розблокувала підписання закону про онлайн-торги землею

У четвер, 3 червня, Верховна Рада України під час свого засідання не підтримала проєкт постанови № 2195-П та шість альтернативних до нього щодо скасування рішення про ухвалення проєкту Закону щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони.
Фото Мінфін

Про це інформує УНН.

Автори постанови стверджують, зокрема, що на сьогодні інтернет-покриття в українських селах становить 65%, при цьому це покриття дуже нерівномірне — якщо в Закарпатській області станом на серпень 2020 р. покриття становить 90%, то в сільських регіонах Центральної та Східної України цей показник падає до 50%, що означає, що половина всіх сіл відрізана від інтернету.

Урядова програма передбачає ліквідацію “цифрового розриву” тільки до 2024 року, стверджують автори. Тож, на їхню думку, це означає, що продаж земельних ділянок може і буде відбуватись без залучення місцевих фермерів та власників ділянок, які через відсутність інтернету можуть і не дізнатись про проведення торгів, і тим паче не зможуть взяти в них участь. Зокрема землю зможуть продати і “без їх відома”.

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи рекомендував Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проєкт Постанови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ