Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада розблокувала зміни до регламенту, які допоможуть ухвалити "антиколомойський" закон

Депутати Верховної Ради під час позачергового засідання 24 квітня провалили голосування за 3 постанови про скасування результатів голосування за закон про зміни до регламенту роботи парламенту. Це розблоковує підписання цього закону.

Відповідні голосування відбулися 24 квітня, пише Громадське.

Зміни до регламенту не міг підписати ані спікер парламенту, ані президент доти, доки постанови про скасування голосування не розглянула Верховна Рада. Ці постанови зареєстрували одразу після ухвалення закону у другому читанні.

16 квітня Рада ухвалила закон, що змінює регламент та дозволяє у стислі терміни розглянути банківський законопроєкт.

Закон №1043 «щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» 10 вересня 2019 року ухвалили у першому читанні.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується, щоб не менш як одна третина від конституційного складу народних депутатів (150 депутатів), президент або Кабінет міністрів могли внести проєкт постанови Верховної Ради про скасування рішення щодо прийняття закону, постанови чи іншого акта в цілому.

Також тільки за процедурними рішеннями парламенту можуть проводити обговорення врахованої головним комітетом пропозиції, поправки з подальшим голосуванням за її ухвалення, виключення у цілому чи її частини.

У такому ж порядку можуть порушувати питання про розгляд пропозиції чи поправки до тексту статті законопроєкту, який ухвалили у першому читанні, якщо така правка відсутня у запропонованій головним комітетом редакції.

Це б мало пришвидшити розгляд законопроєкту, який має регулювати питання збанкрутілих та націоналізованих банків, більш відомого як «антиколомойський». Загалом до нього подали рекордну кількість правок — понад 16 тисяч. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ